Sjinken

Limburgse sjink is de verzamelnaam voor rauwe ham die in Limburg op ambachtelijke en natuurlijke wijze geproduceerd wordt. Na een zorgvuldige selectie van het vlees op kleur, vorm en vetgehalte wordt er volgens oud familierecept een kruidenmengsel aan toegevoegd. De precieze receptuur is van generatie op generatie doorgegeven. Dat kruidenmengsel zorgt ervoor dat de sjink zijn eigen smaak krijgt. Wekenlang krijgt het vlees de gelegenheid om te drogen en de aroma’s van de kruiden in zich op te nemen. Dat drogen gebeurt in speciale ruimtes waar de lucht uit het Zuid-Limburgse heuvelland zijn werk kan doen. Zo ontwikkelt zich langzaam de karakteristieke smaak van onze sjink. Na een laatste controle is het vlees klaar voor verpakking, in stukken of plakken. Limburgse sjink is verkrijgbaar in diverse smaken en biedt tal van culinaire mogelijkheden.

Limburgse sjink is lekker op rogge- of zuurdesembrood met Limburgse mosterd. Heerlijk als onderdeel van een Limburgse tapasschotel en in reepjes gesneden de perfecte begeleider van een goed glas Limburgse wijn of een kruidig speciaalbier. Niet te versmaden bovendien als voorgerecht, bijvoorbeeld in combinatie met meloen.

Bewaaradvies
U kunt de sjink, na het verwijderen van het plastic, in een keukenhanddoek of vetvrij papier in de koelkast bewaren. Voor de beste smaak haalt u de sjink twee uur voor gebruik uit het plastic of uit de koelkast. Laat de sjink rusten op een houten plank voordat u hem aansnijdt.

Shopping Cart